Elmúltál már 40?

Ha egy ideje túl vagy már a negyedik x-en, akkor pontosan tudod mire gondolok.

Eltelt már egy kis idő azóta, hogy a szülinapi tortádon elfújtad a negyven szál gyertyát, de még mindig képes vagy megmutatni a kollégáknak, „mit bír az öreg”. (Igaz meg is van az eredménye: estére kétszer is meggondolod, érdemes-e megfordulni, hogy a másik oldaladról nézd a tv-t.)

A nagyobb dolgaidat lerendezted, kicsit le is nyugodtál. A csekkek, számlák nem ijesztenek meg.

De lássuk be , hogy ezért az igencsak illékony biztonság érzetért, piszok kemény árat fizetsz! (Ismered: ” ha reggel felébredsz és nem fáj semmi, azonnal hívni kell az orvost vagy a papot! „)

Most még minden rendben, de ha valamilyen váratlan esemény miatt hat hónapra kiesnél a munkából, mi lenne veled és a szeretett családoddal? Van akkora tartalékod, hogy fél év kiesés esetén, a kemény munkával elért színvonalon tudjatok élni? Van „B” terved?

Most még úgy érzed, hogy sokáig bírod, de azért már elgondolkoztál azon, hogy ezzel a tempóval elképzelhetetlen, hogy bírni fogod a nyugdíjig. Magadnak sem vallod be, de egyre jobban és gyorsabban fáradsz el. Az képtelenség, hogy 65 évesen te még mindig ugyan azzal a lendülettel teszed a dolgod, főleg ha fizikai munkát végzel, nap mint nap.

Gondolj csak bele: nyugdíj úgy, hogy nincsenek se neked, se a családodnak anyagi gondjai! Pihenhetsz, horgászhatsz, utazhatsz, vagy bármit megtehetsz, ami csak eszedbe jut! Ledolgoztál egy fél életet, megérdemled!

Nem kell megvárnod, hogy hatvan+ évesen, az eljövendő nyugdíjas évekről ábrándozva a munkahelyedről vigyen el a mentő!

Van más megoldás!

Igaz neked, (nekünk) nehezebb dolgod van mint a huszon… éves korosztálynak. Neked mindent meg kell tanulni amibe ők „beleszülettek”. Olyan készségeket kell elsajátítanod, olyan dolgokat kell megtenned, amelyek nagy valószínűséggel idegenek tőled, nekik viszont természetes!

A jó hír, hogy Te eddig is mindent, amire saját és a családod boldogulásához szükséged volt megtanultál. Ha úgy döntesz Te bármit véghez tudsz vinni, meg tudsz tanulni!

Annyi a dolgod, hogy hozz egy döntést!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük